Skal jeg vælge tre eller fire hjul?

Skal jeg vælge tre eller fire hjul?

Der findes elscootere med tre hjul og med fire hjul, som hver har deres fordele og ulemper.

Den trehjulede kræver ikke så mange kræfter til styring. Den fylder mindre og manøvrerer bedre, så den har nemmere ved at sno sig gennem snirklede passager med lidt plads. Det kan være vigtigt, når du køber ind. Ved mange trehjulede elscootere er der også bedre plads til benene. Den trehjulede model er desuden en smule billigere.

Blandt ulemperne kan nævnes, at den kan føles mindre stabil, især i skarpe sving ved høj fart. Det er altid vigtigt at sætte farten helt ned, og køre lige på en evt. forhindring.

Den firehjulede vil af nogle føles mere tryg, og den er mere stabil i sving, men det er stadig gældende at sætte farten helt ned og køre lige på en evt. forhindring.

Desuden vil mange firehjulede elscootere føles mere stabile på lange lige strækninger på grund af den lidt tungere styring. Den er mere stabil, hvis du har brug for at støtte dig til scooteren under ind- og udstigning.

Blandt ulemperne kan nævnes, at den ikke manøvrerer så godt på snæver plads, at den kræver flere armkræfter at styre, og at der kan være mindre plads til benene. Desuden er den en smule dyrere.

Tilbage til oversigt
bubble