Ring på
70 224 222

Valg af el scooter

Skal jeg vælge tre eller fire hjul?

Der findes elscootere med tre hjul og med fire hjul, som hver har deres fordele og ulemper.

Den trehjulede kræver ikke så mange kræfter til styring. Den fylder mindre og manøvrerer bedre, så den har nemmere ved at sno sig gennem snirklede passager med lidt plads. Det kan være vigtigt, når du køber ind. Ved mange trehjulede elscootere er der også bedre plads til benene. Den trehjulede model er desuden en smule billigere.

Blandt ulemperne kan nævnes, at den kan føles mindre stabil, især i skarpe sving ved høj fart. Det er altid vigtigt at sætte farten helt ned, og køre lige på en evt. forhindring.

Den firehjulede vil af nogle føles mere tryg, og den er mere stabil i sving, men det er stadig gældende at sætte farten helt ned og køre lige på en evt. forhindring.

Desuden vil mange firehjulede elscootere føles mere stabile på lange lige strækninger på grund af den lidt tungere styring. Den er mere stabil, hvis du har brug for at støtte dig til scooteren under ind- og udstigning.

Blandt ulemperne kan nævnes, at den ikke manøvrerer så godt på snæver plads, at den kræver flere armkræfter at styre, og at der kan være mindre plads til benene. Desuden er den en smule dyrere.

 

Når du har købt din el scooter selv, eller har fået den bevilget som et forbrugsgode, skal du selv stå for vedligeholdelse af køretøjet. Dette stiller store krav til både produktet og leverandøren. Det er vigtigt at sikre sig, at du vælger en el scooter med høj driftsikkerhed samt at den leverandør du vælger er i stand til at servicere el scooteren i hele dets levetid – både hvad angår reparationer og reservedele.

Vi kan tilbyde en mulighed for, at tegne en serviceaftale på el scooteren, som sikrer dig mod uforudsete udgifter. Serviceaftalen kan tegnes indtil el-scooteren er ½ år gammel.

Vedligeholdelse af din el scooter

For at sikre din el scooter og batteriernes funktionalitet og levetid bedst muligt, anbefaler vi følgende:

Hold el scooteren ren og tør

Rengør el scooteren med en fugtig klud
Brug aldrig rindende vand direkte på din el scooter.

Dæktrykket bør kontrolleres jævnligt.

For lavt dæktryk bevirker at:

  • Rækkevidde formindskes
  • Hastigheden nedsættes

Opladning af el-scooteren efter forhandlerens anvisninger.

Dette sikrer en lang levetid på batterierne

Færdselsregler ved kørsel på el scooter

Hvis din hastighed er under 6 km/t, skal du forholde dig som en fodgænger.

Hvis din hastighed er over 6 km/t, skal du forholde dig som en cyklist.

Når du kører på el-scooter skal du følge færdselsloven.

Vis altid hensyn til dine medtrafikanter – det betaler sig!

Sikker kørsel på din el scooter

- Afpas altid din hastighed efter forholdende.

- Forcér altid forhindringer vinkelret

- Undlad at bakke ned over forhindringer og ramper.

Forsikring af din el scooter

El scooteren er omfattet af din almindelige indboforsikring, men du bør meddele dit forsikringsselskab, at du har anskaffet en el scooter.

Brug for hjælp?
Skriv til os!
Har du spørgsmål, eller brug for hjælp? Så send os en besked via kontaktformularen herunder – så besvarer vi så hurtigt vi kan.
bubble